Missie

Onze missie bij Sylvestris is om tulpensoorten te veredelen die geschikt zijn voor grootschalige productie. Bij de selectie van deze soorten kijken we naar verschillende eigenschappen, waaronder hun groeipotentieel, ongevoeligheid voor ziektes, geschiktheid voor forceren op water, lage productiekosten en opbrengstzekerheid.

We besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van rassen die ongevoelig zijn voor de belangrijkste ziekten in tulpen, om uitval te beperken. Bijvoorbeeld, om Fusarium oxysporum te voorkomen, selecteren we tolerantiesoorten binnen ons bestaande assortiment en in wilde soorten om als kruisingsouder te gebruiken. En om tulpenmozaiëkvirus te voorkomen, richten we ons op het ontwikkelen van resistente rassen door het kruisen met wilde soorten, wat een lastige en lange weg is. Desondanks zijn we erin geslaagd om vele hybriden te maken die resistent zijn tegen het tulpenmozaiëkvirus en binnen enkele jaren verwachten we resistente gele en witte broeitulpen op de markt te brengen.

We hebben al veel tulpen op de markt gebracht, veelal onder kwekersrechterlijke bescherming, waarvan een deel onder eigen licentie en een ander deel in samenwerking met derden.

Via de link http://www.rassenregister.com/ kunt u de door ons in Nederland geregistreerde rassen raadplegen. Deze staan geregistreerd in het Nederlands Register van de Raad voor Plantenrassen.

Via de link http://www.cpvo.europa.eu/ vindt u de door ons geregistreerde rassen met Europees Kwekersrecht. Zij staan geregistreerd in de CPVO Variety Finder van het Community Plant Variety Office.